вторник, 28 декабря 2021 г.

Творчий проект «Вишиванка-святиня, скарб і душа нашого народу»

 Творчий проект «Вишиванка-святиня, скарб і душа нашого народу»

Мета. Формувати ключові компетентності: загальнокультурну, громадянську

компетентність.

- ознайомити учнів з традиціями рідного краю;

- розширити уявлення про вишиванку, як вид мистецтва, про її значення у житті українців;

- виховувати любов до національних традицій, до краси і гармонії навколишнього світу;

повагу до старшого покоління, шанобливе ставлення до людей праці; почуття

національної гордості;

-сприяти розвитку естетичного смаку та творчого мислення.

Розвиток критичного мислення на уроках математики в початковій школі


Розвиток критичного мислення на уроках математики в початковій школі

 

Критичне мислення (дав.-гр - «мистецтво аналізувати, судження») - це наукове мислення, суть якого полягає в ухваленні ретельно обміркованих та незалежних рішень. Головним чином йому притаманні такі властивості, як усвідомленість та самовдосконалення.

Із досвіду роботи. Вивчення математики в 3 класі

 Із досвіду роботи. Вивчення математики в 3 класі

(вчитель Савощенко Н.В.)

Вивчення математики в початковій школі займає чільне місце серед усього навчально-виховного процесу. І від того, як учні засвоять програмовий матеріал, вмітимуть виконувати дії над числами, знаходити значення числових і буквених виразів, розв'язувати рівняння і нерівності, різного виду задачі та виконувати інші завдання, передбачені програмою з даного предмета, залежатиме результативність їхнього подальшого навчання.

Повторення таблиць множення і ділення чисел на 5. Використання таблиці для розв'язування задач і знаходження виразів. Складання і розв'язування задач робота з геометричним матеріалом.

 Тема. Повторення таблиць множення і ділення чисел на 5. Використання таблиці для розв'язування задач і знаходження виразів. Складання і розв'язування задач робота з геометричним матеріалом.

Мета. Закріпити навички табличного множення і ділення на 5; формувати вміння використовувати вивчений матеріал під час розв'язування задач, знаходження значень виразів; вдосконалювати вміння творчо працювати над умовою задачі; розвивати логічне мислення, математичне мовлення; виховувати інтерес до математики.

Лічба в межах 199. Утворення чисел прилічуванням та за їх десятковим складом. Розв'язування задачі на сумісні дії І і ІІ ступеня. Розкладання чисел на розрядні доданки.

Тема.  Лічба в межах 199. Утворення чисел прилічуванням та за їх десятковим складом. Розв'язування задачі на сумісні дії І і ІІ ступеня. Розкладання чисел на розрядні доданки.

Мета. Ознайомити учнів з нумерацією чисел другої сотні, навчати читати і записувати трицифрові числа; формувати вміння розв'язувати задачі на сумісні дії, вдосконалювати обчислювальні навички, розвивати математичне мовлення, виховувати інтерес до математики.

Обладнання. Презентація, картки, конструктори, картки завданнями, малюнки, музичний супровід, кошик з овочами і фруктами.

Організація групової роботи молодших школярів під час виконання завдань з української мови

 Організація групової роботи молодших школярів під час виконання завдань з української мови

 

 

 

                                                   Підготувала : Савощенко Надія Вікторівна,

                                                            учитель початкових класів (І категорії)

                                                           Глухівського ліцею-інтернату з посиленою

військово- фізичною підготовкою

 Сумської ради Сумської області

 

      Модернізація сучасної освіти передбачає формування в молодших школярів соціальних навичок і, насамперед, спільну працю в парах, групах з різною кількістю дітей. Така навчальна співпраця виховує в школярів повагу до інших, уміння дати оцінку роботі інших або висловлювати з цього приводу критичні зауваження, змінити свою думку в разі переконливих аргументів інших учасників спільної роботи. 

Тема: Австралія- найсухіший материк. Особливості природи материка

  

Тема: Австралія- найсухіший материк. Особливості природи материка

Мета: ознайомити учнів з особливостями природи Австралії; розвивати просторову уяву, вміння працювати з картою півкуль, вчити складати розповіді про природу материків і океанів, виступати перед класом  з підготовленою інформацією, виховувати пізнавальний інтерес.

Весна прийшла

 Тема. Весна прийшла

Мета:

·               навчити учнів відтворювати глибину простору за допомогою кольору, деталізації переднього плану та методу загороджування;

·               розвивати творчі здібності, зорову пам'ять, естетичний смак, почуття прекрасного, уяву, мислення;

·               виховувати любов та бережливе ставлення до природи.

Перше вересня





вторник, 21 декабря 2021 г.

Маленькі дослідники STEAM-підхід — це спосіб організації освітнього середовища, в якому діти відчувають себе дослідниками. Вони пізнають світ, проводячи експерименти, діють, як справжні науковці. Так формується наукове мислення. 


понедельник, 6 декабря 2021 г.

День Збройних сил України 6 грудня українці відзначають державне свято – День Збройних сил України. За традицією, 6 грудня вітають усіх військових, а надто тих, хто захищає східні рубежі нашої країни. Зараз це свято стало символом справжньої мужності, героїзму і відваги.

пятница, 3 декабря 2021 г.


Що ж таке діяльнісний метод навчання? Метод навчання, при якому дитина не отримує знання у готовому вигляді, а здобуває їх сама у процесі власної навчально-пізнавальної діяльності називається діяльнісним методом. Цей метод навчання є одним із провідних у сучасній початковій школі. Його застосування забезпечує можливості щодо вироблення в учнів необхідних пізнавальних вмінь, компетенцій саморозвитку та самовиховання. Діяльнісний підхід дозволяє дітям глибоко поринути у таємниці навчального предмету, оволодіти методами його пізнання та різними способами розв’язування завдань щодо організації роботи у класі із запровадження діяльнісного методу навчання на уроках математики, розкрито особливості планування та проведення уроку за діяльнісним методом.

Повітря


Повітря навколо нас

ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ ДІТЕЙ З ООП. ЧАСТИНА 1 | ОНЛАЙН-КУРС ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ Т...

Міні-проєкт "Водойми"